منظور از ارتودنسی پیشگیری چیست؟

در سال‌های اخیر پیشرفت علم دندان‌پزشکی و ارتودنسی کمک بسیار زیادی به دندانپزشکان و متقاضیان کرده است. از جمله مهم‌ترین حوزه های دندانپزشکی می‌توان به ارتودنسی اشاره کرد. کودکان در سنین پایین ممکن است دچار مشکلات دندان و فک شوند. این مشکلات به دلیل نرم بودن و فرم‌گیری نادرست دندان و فک رخ می‌دهند. شاید برایتان سوال باشد که آیا ارتودنسی پیشگیری در مدت زمان طولانی برای کودکان مفید است یا خیر؟ منظور از ارتودنسی پیشگیری چیست و با چه اهدافی انجام می‌گیرد؟ برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید تا به طور کامل به این موضوعات بپردازیم.

ارتودنسی پیشگیری چیست؟

در بسیاری از موارد به والدین توصیه می‌شود که کودکان خردسال خود را نزد یک ارتودنتیست مجرب ببرند. در صورتی که والدین کودکان تعجب می‌کنند که چرا باید کودک۶  ساله که هنوز دندان های شیری دارد، نیاز به ارتودنسی داشته باشد. در واقع ارتودنسی پیشگیری به رفع اختلالات فک و دهان و دندان کمک می‌کند و موجب می‌شود چینش صحیح دندان‌ها به خوبی انجام گیرد. ارتودنسی پیشگیری نقش مهمی در بهبود نامرتبی دندان‌ها و فواصل زیاد میان آن‌ها دارد.

هدف از درمان ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری دارای ۲ مرحله است که به هر یک از این مراحل فاز گفته می‌شود. فاز اول درمان در سن ۸ سالگی و فاز دوم از سن ۱۱ سالگی به بعد انجام می‌گیرد. توجه داشته باشید که هریک از این مراحل باید در سن خاص خود انجام شوند. اگر ارتودنسی پیشگیری در سن مشخص انجام نشود، ممکن است به نتیجه دلخواه دست نیابید. هدف از ارتودنسی پیشگیری اصلاح برخی ناهنجاری‌ها مانند کراس بایت است. ارتودنسی پیشگیری به اصلاح مشکلات فک و دندان‌ها پرداخته و موجب می‌شود که دندان‌های دائمی کودک مرتب رشد کرده و در جای خود به خوبی قرار گیرند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  قبل ‌وبعد از درمان ارتودنسی بی نظمی دندان

ارتودنسی پیشگیری چه ضرورتی دارد؟

برخی از مشکلات مانند نامرتب بودن دندان‌ها، تراکم آن‌ها، فاصله زیاد بین دندان‌ها، مشکلات فک و بسیاری از مشکلات دیگر دهان و دندان ممکن است بر اثر آسیب یا مشکلات ژنتیکی اتفاق بیفتد. کودکان تا سن ۱۳ سالگی دارای دندان شیری هستند. از ۱۳ سالگی به بعد فک آن‌ها مستحکم تر شده و پس از سن بلوغ به مرور رشد آن متوقف می‌شود. بنابراین ارتودنسی برای افراد بزرگسال ممکن است کمی سخت بوده و با جراحی همراه باشد.

با استفاده از ارتودنسی پیشگیری در سنین ۸ تا ۱۱ ‌سالگی می‌توان از بسیاری مشکلات در بزرگسالی جلوگیری کرد. بنابراین می‌توان گفت که ۸ تا ۱۱ سالگی سنی طلایی برای ارتودنسی پیشگیری است. در صورتی که فرزند شما ۸ سال دارد و علائم نیاز به ارتودنسی را در او مشاهده می‌کنید، قبل از آنکه دیر شود، او را نزد متخصص ارتودنسی ببرید تا اقدامات لازم جهت اصلاح فک و دندان‌ها انجام گیرد.

ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری

مزایای ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری با مزایای بسیار زیادی برای کودک همراه است. ارتودنسی پیشگیری مصداق پیشگیری بهتر از درمان است را نشان می‌دهد. با استفاده از آن می‌توانید مانع از به وجود آمدن بسیاری ناهنجاری‌ها در دهان و فک شوید. اگر کودک مستعد ابتلا به ناهنجاری‌های فکی باشد، این نوع ارتودنسی موجب می‌شود که در سن بزرگسالی این اتفاق برای فرزند شما رخ ندهد.

در صورتی که این کار انجام نگیرد، درمان شخص در بزرگسالی دشوار خواهد شد و در بسیاری از مواقع تنها با انجام جراحی، بهبود وضعیت فرد امکان‌پذیر است. اگر در گفتار کودک خود اختلالی مشاهده می‌کنید، به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. اختلال گفتاری نیز ممکن است ناشی از مشکلات دندانی و فکی باشد. ارتودنسی پیشگیری سبب می‌شود که کودک در آینده مشکلی در صحبت کردن نیز نداشته باشد. از دیگر مزایای ارتودنسی پیشگیری می‌توان به بهداشت راحت تر دندان‌ها اشاره کرد.

اگر دندان‌ها مرتب باشند و درجای خود قرار گیرند، رسیدگی به بهداشت آن‌ها نیز آسان است. در این صورت پلاک بین دندان ها راحت تر توسط مسواک و نخ دندان پاکسازی شده و احتمال پوسیدگی دندان‌ها بسیار کاهش می‌یابد. با استفاده از ارتودنسی پیشگیری اعتماد به نفس را در فرزندان خود بالاتر می‌برید. داشتن لبخندی زیبا و دندان‌هایی مرتب تاثیر قابل توجهی در افزایش اعتماد به ‌نفس فرد دارد. اگر بخواهیم یک جمع‌بندی از مزایای ارتودنسی پیشگیری بیان کنیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل رشد صحیح فک
  • عدم نیاز به ارتودنسی در سنین بالا
  • اصلاح رشد دندان‌ها
  • دردسر کمتر نسبت به ارتودنسی در بزرگسالی
  • به صرفه بودن هزینه‌ها نسبت به ارتودنسی در بزرگسالی
  • درمان مشکلاتی نظیر تنفس، جویدن، تکلم و…
ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری

معایب ارتودنسی پیشگیری

هر اقدام درمانی علاوه ‌بر مزایایی که دارد، ممکن است معایب بسیار ناچیزی نیز داشته باشد. ارتودنسی پیشگیری نیز این‌گونه است. ممکن است کودک شما به دلیل سن پایین در هنگام ارتودنسی اذیت شود. با این حال توجه داشته باشید که مزایای ارتودنسی پیشگیری به ‌حدی زیاد است که نمی‌توان عیب بزرگی را برای آن مثال زد. بنابراین توصیه می‌کنیم که اگر فرزندتان به ارتودنسی پیشگیری نیاز دارد، برای انجام این کار هرچه سریع‌تر اقدام نمایید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  قبل ‌وبعد از درمان ارتودنسی بی نظمی دندان

هزینه ارتودنسی پیشگیری

هزینه ارتودنسی پیشگیری به عوامل متعددی وابسته است. به عنوان مثال ارتودنسی پیشگیری جهت اصلاح فک یا دندان‌ها قیمت متفاوتی دارد. همچنین نوع مشکل نیز در هزینه این ارتودنسی تاثیرگذار است. هرچه مشکلات دهان و فک بیشتر باشد، سختی کار بیشتر بوده و ارتودنتیست باید زمان بیش‌تری را صرف انجام این کار کند. در این صورت هزینه ارتودنسی نیز بیشتر خواهد شد.

ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری

چه زمانی به ارتودنسی پیشگیری نیاز است؟

به عقیده بسیاری از دندانپزشکان و متخصصان ارتودنسی، شناسایی مشکلات دهان و دندان کودکان در سنین پایین‌تر سبب جلوگیری درمان‌های سخت و هزینه‌های زیاد در آینده می‌شود. بنابراین یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای هر والدینی رخ می‌دهد این است که چه زمانی باید ارتودنسی پیشگیری را آغاز کرد؟ ارتودنسی پیشگیری هنگامی نیاز است که علائم نیاز به درمان در کودک ایجاد شود.

 یکی از این علائم اختلالات گفتاری در کودک است. در صورتی که کودک دچار اختلال در دندان و فک شده باشد، ممکن است هنگام تکلم با مشکلاتی روبه‌رو شود. از دیگر علائم نیاز به ارتودنسی پیشگیری می‌توان به اختلال در جویدن غذا اشاره کرد. درصورتیکه در فک و دندان کودک مشکلی رخ دهد، جویدن غذا برای او دشوار می‌شود. همچنین ممکن است سوءهاضمه نیز در کودک رخ دهد.

در بسیاری از موارد دیده می‌شود که دندان‌های دائمی دیرتر یا زودتر از موعد در دهان کودک رشد می‌کنند. رشد بیش از حد زود یا دیر دندان‌های دائمی ممکن است به علت وجود اختلال در دندان‌ها و فک باشد. همچنین اگر کودک شما با دهان تنفس می‌کند، باید کودک را نزد یک متخصص برده تا اقدامات لازم انجام شود.

ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری

سوالات متداول

بهترین زمان برای انجام ارتودنسی پیشگیری در کودکان چه زمانی است؟

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آشنایی با انواع ریتینر (نگهدارنده) ارتودنسی

بهترین زمان برای انجام این کار ۷ سالگی است. در سن ۷ ‌سالگی می‌توان مشکلات موجود در دهان و فک را بررسی و از بروز مشکلات جدی در آینده جلوگیری کرد. بنابراین هزینه‌های ارتودنسی نیز تا حد بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

ارتودنسی پیشگیری سبب جلوگیری از چه عوارضی می‌شود؟

با اقدام به موقع و انجام ارتودنسی پیشگیری می‌توان از مشکلات دندان و فک نظیر جای‌گیری نادرست دندان‌ها، بیرون‌زدگی فک و دندان، تراکم دندان‌ها و… جلوگیری کرد.

در اولین مرحله از ارتودنسی پیشگیری چه اقداماتی انجام می‌شود؟

در اولین مرحله از ارتودنسی پیشگیری، عکس‌برداری از دندان‌ها برای تشخیص اختلالات دندان و فک انجام می‌گیرد. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل از ارتودنسی پیشگیری محسوب می‌شود. اگر در این مرحله تشخیص نادرست انجام گیرد، ممکن است موجب بروز مشکلاتی برای فرد در آینده شود‌.

جمع بندی

باتوجه به نکات گفته شده، ارتودنسی پیشگیری یکی از مهم‌ترین کارهایی است که در صورت بروز علائم در کودک باید به سرعت انجام شود. ارتودنسی پیشگیری با مزایای بسیار زیادی همراه بوده که سبب کاهش هزینه‌ها برای والدین می‌شوند. همچنین کودک نیز در بزرگسالی درگیر جراحی‌های سخت و مشکلات جدی نخواهد شد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code